środa, 11 czerwca 2014

Zabielana zupa z botwinki z jajkiem i ziemniakami

Okres na botwinkę wykorzystuje w pełni :)
Dziś mocno zabielana zupka z ziemniakami i jajkiem :)


Składniki:
  •  1,5 l wody
  •  1 pęczek botwinki
  •  1 marchewka
  •  sól i pieprz,vegeta
  •  1 łyżeczka octu
  •  1 łyżeczka cukru
  •  4 łyżki śmietany
  •  ugotowane jajka i ziemniaki (ilość wg uznania)
Przygotowanie :
Botwinkę pokroić drobno,buraczki i marchewkę obrać i pokroić w kostkę.
Zalać wodą,dodać ocet i cukier. Gotować do miękkości warzyw. Do kubka wlać trochę zupy i dodać śmietanę. Wymieszać drewnianą gwiazdką i wlać do zupy.Przyprawić. Na talerz wlać zupę i ułożyć pokrojone jajko i pokrojonego ziemniaka.
 

2 komentarze:

Dziękuje za komentarz :))))