poniedziałek, 27 października 2014

Racuchy z jabłkami bez drożdży

Pyszne ,pachnące cynamonem babcine racuchy z jabłkami :))




Składniki:

  • 1 szklanka mąki
  • 0,5 szklanki mleka
  • 1 jajko
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki cynamonu
  • 1 jabłko
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania

Przygotowanie:

Jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę. Jajka ubić z cukrem. Dodać mąkę,proszek do pieczenia,cynamon i mleko.Chwilę miksować. Dodać pokrojone jabłka i wymieszać łyżką. Na patelni rozgrzać olej i nakładać łyżką porcję ciasta. Smażyć z obu stron na złoto.  Posypać cukrem pudrem.



1 komentarz:

  1. uwielbiam smażyć racuchy na śniadanie. dzień od razu staje się piękniejszy :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz :))))