środa, 26 listopada 2014
Siekane kotlety otulone boczkiem
Składniki:
1 pierś z kurczaka
2 plasterki sera żółtego
6 pieczarek
1 jajko
2 łyżki bułki tartej
sól i pieprz
mąka do obtoczenia
olej do smażenia
5 plastrów boczku
Przygotowanie :
Pierś z kurczaka siekamy w drobną kostkę. Ser i obrane pieczarki kroimy w drobną kostkę. Mięso mieszamy z serem,pieczarkami,jajkiem i bułką tartą. Przyprawiamy solą i pieprzem. Formujemy po dłużne kotlety i obtaczamy w mące. Na rozgrzanym oleju smażymy kotlety na złoto. Usmażone kotlety owijamy boczkiem,układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy około 10 minut,aż boczek się zrumieni.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za komentarz :))))