środa, 26 listopada 2014

Siekane kotlety otulone boczkiem




Składniki:
1 pierś z kurczaka
2 plasterki sera żółtego
6 pieczarek
1 jajko
2 łyżki bułki tartej
sól i pieprz
mąka do obtoczenia
olej do smażenia
5 plastrów boczku

Przygotowanie :
Pierś z kurczaka siekamy w drobną kostkę. Ser i obrane pieczarki kroimy w drobną kostkę. Mięso mieszamy z serem,pieczarkami,jajkiem i bułką tartą. Przyprawiamy solą i pieprzem. Formujemy po dłużne  kotlety i obtaczamy w mące. Na rozgrzanym oleju smażymy kotlety na złoto. Usmażone kotlety owijamy boczkiem,układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy około 10 minut,aż boczek się zrumieni.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za komentarz :))))