- 5 filetów śledziowych
- 3 ogórki konserwowe
- 4 kawałki papryki konserwowej
- 1 cebula
- 1 szklanka wody
- 4 łyżki oleju
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki ketchupu
- 2 łyżki octu
- 2 łyżki cukru
- odrobina soli, liść laurowy, ziele angielskie
Śledzie namoczyć w wodzie przez kilka godzin,najlepiej na noc.
Śledzie pokroić w paski. Ogórka pokroić w półplasterki, paprykę w paski i cebulę w kostkę. Wsystkie składniki na zalewę zagotować i wystudzić. Śledzie układać w słoiku lub misce z papryką,cebulą i ogórkiem. Całość zalać wystudzoną zalewą i wstawić do lodówki na noc.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za komentarz :))))