Składniki:
- 1 kg twarogu zmielonego z wiaderka
- 8 jajek
- 1 szklanka cukru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 2 opakowania budyniu
- 100 g masła
- 1 łyżka mąki
- 250 ml śmietanki 30 %
- 150 g herbatników
Żółtka oddzielić od białek. Żółtka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Dodawać powoli twaróg następnie proszek budyniowy i mąkę, chwilę miksować.
W osobnej misce ubić białka na sztywną pianę. Śmietankę ubić mikserem.
Do masy serowej wmieszać łyżką delikatnie ubitą pianę z białek i ubitą śmietankę. Formę o wymiarach 31x22 cm wyłożyć na spodzie herbatnikami. Masę serową wlać do formy . Piec w temepraturze 170 stopni przez 60 minut. Po tym czasie sernik zostawić w wyłączonym piekarniku na 30 minut. Wyjąć z piekarnika i wystudzić. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.
Super jak w agroturystyce
OdpowiedzUsuńW lipcu poprosze taki przygotowac
OdpowiedzUsuń