wtorek, 18 lutego 2014

Mielone z kiełbaską

Tradycyjne mielone są już nudne. Często je urozmaicam :) Z wczoraj zostały mi ugotowanie kiełbaski, więc je wykorzystałam.







Składniki:
  •  250 g mięsa mielonego
  •  2 kiełbaski frankfurterki
  •  1 jajko
  •  2 łyżki bułki tartej + do obtoczenia
  •  1 łyżeczka curry
  •  1 łyżeczka przyprawy do mięs
  •  sól,pieprz 
  •  olej do smażenia
Przygotowanie:
Kiełbaski ugotować. 
Mięso mielone wymieszać z jajkiem,bułką tartą i przyprawami.  Uformować kulkę i spłaszczyć na ręku na podłużny placek. Na mięsie położyć kiełbaskę i zlepić. Kotlety obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.

2 komentarze:

Dziękuje za komentarz :))))