czwartek, 31 lipca 2014

Sałatka z kapusty i kalarepki





Składniki:
  •  1 kapusta biała
  •  2 marchewki
  •  1 cebula
  •  1 papryka
  •  1 kalarepa
 zalewa:
  •  1,5 szklanki wody
  •  1 szklanka cukru
  •  pół szklanki octu
  •  1 łyżki soli
Przygotowanie:
Kapustę posiekać. Marchew i kalarepę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Paprykę oczyścić i pokroić w paski.
Składniki na zalewę zagotować. Sałatkę zalać zalewą w misce i odstawić na godzinę. Sałatkę nakładać do słoików razem z zalewą i zakręcić. Pasteryzować około 8 minut. Odstawić do góry dnem. 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za komentarz :))))