piątek, 11 lipca 2014

Żeberka paprykowe z piekarnika

Pyszne, mięciutkie ,soczyste żeberka :)
 Rozpływają się w ustach :)


Składniki:
  • 1 pasek żeberek
  • 1 łyżeczka oleju
  • 2 liście laurowe 
  • papryka słodka
  • papryka ostra
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do mięsa
Przygotowanie:
Żeberka pokroić w paski,natrzeć przyprawami i olejem.Wrzucić liście laurowe. Odstawić do lodówki na noc. Liście usunąć. Żeberka włożyć do rękawa foliowego lub woreczka do pieczenia. Woreczek umieścić w naczyniu żaroodpornym. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 1 godzinę. Chwilę przed wyciągnięciem rozciąć worek,aby żeberka się zrumieniły.

1 komentarz:

  1. Żeberka mniam mniam, zmodyfikowałem nieco przepis dolewając do marynaty szklankę soku pomarańczowego, wyszły palce lizać
    POZDRAWIAM

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz :))))