Rozpływają się w ustach :)
Składniki:
- 1 pasek żeberek
- 1 łyżeczka oleju
- 2 liście laurowe
- papryka słodka
- papryka ostra
- sól
- pieprz
- przyprawa do mięsa
Żeberka pokroić w paski,natrzeć przyprawami i olejem.Wrzucić liście laurowe. Odstawić do lodówki na noc. Liście usunąć. Żeberka włożyć do rękawa foliowego lub woreczka do pieczenia. Woreczek umieścić w naczyniu żaroodpornym. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 1 godzinę. Chwilę przed wyciągnięciem rozciąć worek,aby żeberka się zrumieniły.
Żeberka mniam mniam, zmodyfikowałem nieco przepis dolewając do marynaty szklankę soku pomarańczowego, wyszły palce lizać
OdpowiedzUsuńPOZDRAWIAM