Składniki:
- Papryka (ok.1 kg )
- ziele angielskie
- liść laurowy
- pieprz ziarnisty
- gorczyca
- 6 szklanek wody
- 1 szklanka octu
- 1 szklanka cukru
- 1 łyżka soli
Przygotowanie :
Paprykę myjemy,kroimy i oczyszczamy z pestek. Słoiki myjemy i wyparzamy.
Do każego słoika wrzucamy kilka kulek ziela,liść laurowy,kilka ziaren pieprzu,pół łyżeczki gorczycy. Ciasno układamy kawałki papryki. Gotujemy zalewę. Paprykę zalewamy zalewą. Zakręcamy słoik. Pasteryzujemy w garnku ze ściereczką na dnie okolo 10 min.
Pozdrawiam i życzę smacznego :)
Nie za wcześnie? Sezon paprykowy jeszcze przed nami!
OdpowiedzUsuńJa zrobiłam juz :) Jaki w tym problem ? Dzięki temu ludzie będą mogli korzystać z przepisu.
UsuńKazdy robi kiedy chce !
Też taką robię, pyszna jest do wszelkiego rodzaju mięska ;)
OdpowiedzUsuńto fakt :) Pozdrawiam serdecznie:)
Usuń